MAT

Laga mat med kock
Byt ut konferensrummet till vår nybyggda matstudio. Över grytorna garanteras helt nya samtalsämnen. 
Här hälsas ni välkomna med ett glas mousserande vin. Efter en stunds mingel blir det genomgång av kvällens meny samt gruppindelning till tre matlagningslag. Middagen som ska tillagas består av tre rätter som vår köksmästare komponerat. Råvarorna väljs nogsamt ut efter säsong. 
Efter ca två timmar kan ni hänga av er förklädena för att sätta er till bords och bli serverade ert mästerverk. Önskas dryckespaket så hjälper vår sommelier er. Vår vinkällare ligger precis intill och den är väl värd ett besök.
Välkommen till en annorlunda restaurangupplevelse!

Grillskola
Vi öppnar upp dörrarna på vår matstudio ut till vår terrass. Här står grillen redo och tillåter vädret dukar vi upp till långbord. 
Nu åker förklädena på för här ska det lagas grillbuffé med dessert inkluderat.
Deltagarna delas upp i tre matlagningslag som kommer att ansvara för kött & sås, sallader och dessert. Få tips om den bästa marinaden och glacen, kanske med ett stänk av Mackmyra Whisky?
Hur är det egentligen med indirekt och direkt värme? Vad ska man ha för innertemperatur. En av våra kockar finns med för att instruera och svara på era frågor. Flera bra tips utlovas.

Kockarnas kamp
För de som är något mer tävlingsinriktade erbjuder vi Kockarnas kamp.
Gruppen delas in i två lag som får recept, komponerad av vår köksmästare, och varsin låda råvaror efter säsong. Det gäller nu att tillaga kvällens varmrätt, helt och hållet från grunden. Skala, hacka och laga. Naturligtvis med stöttning av en av våra kockar. Efter en och en halvtimme läggs redskapen ner och en bedömning av rätten samt samarbetet i köket görs.
Ögat ska ha sitt och även dukningen kommer laget stå för. Ta din servettvikning till nästa nivå. Här är alla medel tillåtna.
Förrätt och dessert står Hällsnäs kockar för.
Önskar ni beställa dryck till maten så hjälper vår sommelier Irene er. Vår vinkällare ligger precis intill och den är väl värd ett besök.

Ost-och dryckesprovning
Slå er ned för en guidad provning av ostar och dryck i kombination. Här får ni prova 6 olika ostar från de 6 olika ostgrupperna. Ni väljer själva vad ni önskar för dryck till. 
Rött vin är klassiskt men vitt vin fungerar lika bra. Kanske ni vill prova ölens beska smak tillsammans med ostens sälta? Självklart erbjuds ett alkoholfritt alternativ.

DRYCK

Champagneprovning
”En timme utan champagne är en förlorad timme” Pol Roger
Ta del av champagnens spännande historia, druvsorter, jordmån, klimat, jäsningsprocesserna, lagringen – allt det som bidrar till att ge champagnen dess karaktär. Vår sommelier reder ut begreppen och ni smakar på 4 olika sorter och jämför skillnader och likheter. 

Ginprovning
Välkommen på Ginprovning med GT-skola i vårt whiskylager.
Under provningen tas ni med på en resa med hantverksmässig gin i fokus. Ni provar Mackmyras prisbelönta och ekologiska gin i fyra varianter. Ni får lära er mer om gin, och vad som utmärker just mackmyra lab distillery. 

Whiskyprovning 
”Småfatens magi”
Under denna whiskyprovning får ni prova flera av våra unika små 30-litersfat och lära er mer om hur produkten ”Mackmyra Reserve” skapades. Vi berättar även om det eleganta och det rökiga destillatet, samt hur de små 30-litersfaten påverkar mognaden och smaken. 

Vinprovning
Vinprovning är ett sätt att lära sig mer om vinets historia, länder, regioner och druva. Med guidning av vår sommelier analyserar ni vinet utifrån dess utseende, doft och smak. Ni får hjälp att hitta orden som beskriver vinets karaktär och kan därmed bedöma vinets kvalité.
Ni smakar av 2 glas vitt och 2 glass rött.

Bryggerivisning och ölprovning på Rådanäs 
Ni träffas i bryggeriet, en fd. helikopterhangar där förra ägaren hade sin helikopter parkerad. Ni får höra ett stycke historia om huset och om hur bryggeriet kom till. Med en öl i hand får ni sedan höra om bryggprocessen från malt till färdig öl. Därefter får ni slå er ned bland jästtankarna för att tillsammans testa de sorter som i dagsläget finns i sortimentet.
Önskar ni en öl-provning till middagen på Hällsnäs så komponerar vår köksmästare en meny i samråd med Rådanäs, som satsar stort just på mat och öl i kombination.

HÄLSA

Kallbad
Det här är en aktivitet utöver det vanliga, ett minne för livet! Kylan utmanar er utanför er bekvämlighetszon och ger en enorm endorfinkick i belöning. I aktiviteten ingår en kort föreläsning om kryoterapins hälsoeffekter, viktiga tekniker inför själva badet och ett kort rörelsepass för att förhöja upplevelsen. En riktig energiboost som maxar kreativiteten i gruppen!
Marie Espe är Lic. Livscoach/mental coach, Yogalärare, Leg. sjukgymnast & Lic. Personlig Tränare. De första 15 åren av hennes yrkesverksamma liv ägnade hon åt Personlig Träning och Sjukgymnastik.

Fäktning
Utmana kollegan eller chefen på duell!
Våra instruktörer lär er fäktningens grunder och sedan följer en tävling där man möts i matcher till 5 eller 10 poäng. En fäktmatch slutar aldrig oavgjord och det är fäktaren med flest vinster som tar hem guldmedaljen. Ett fäktevent kan genomföras antingen som en individuell tävling eller i lag om två. En omväxlande och svettig tilldragelse.
Ni tar med er långa träningsbyxor, gympaskor och en T-shirt, vi står för resten!

Gruppträning
Lär er träna på ett tryggt sätt för att förbättra prestation och bibehålla en god hälsa.
Här kommer ni på ett säkert sätt lära er hur ni kan träna såväl utomhus med kroppen som redskap samt inomhus i ett gym. Vi kommer att blanda teori med praktik och anpassa träningen utifrån era individuella förutsättningar.
Jan Andblad är Leg. Fysioterapeut/sjukgymnast på Ortho Center Rehab i Göteborg. Han har under 12 års tid arbetat som sjukgymnast för IF Elfsborg och har även erfarenhet från 4 år med Frölunda Indians och diverse klubbar inom handboll, innebandy och fotboll. Jan är utbildad gyminstruktör, idrottslärare och friskvårdskonsulent och har arbetat som tränare inom såväl fotboll som innebandy. Han har 20 års erfarenhet av rehabilitering och träning inom elitidrott såväl som för motionärer.
Jonas Andersson är utbildad Friskvårdsterapeut och P-T och har drivit eget friskvårdsföretag i många år där han har jobbat med massage, rehabilitering av idrotts-och arbetsskador samt personlig träning. 
Jonas har spelat fotboll på elitnivå och har jobbat som  tränare i 15 år. 

Massage 
Traditionell klassisk massage samt idrottsmassage, 45 minuter.

ÖVRIGT

MS/Signe
Vår elsnipa Signe kan bokas för transport till Rådanäs bryggeri eller enbart för en tyst tur på sjön.
Vill ni ha med snacks, charkbricka och något gott att dricka så löser vi det.

Bastu & badtunna
På badbryggan nere vid sjön, ligger vår bastu och uppvärmda badtunnor. De hålls öppna året runt och går att abonnera för ert sällskap.
Det går fint att förbeställa dryck och snacks.

Kubb
Behöver ni ut och sträcka på benen en stund så finns kubb att låna.
Det är en utmaning att spela i vår sluttande äppellund eller på vigselplatsen nere vid sjökanten.

Boule
I väntan på middagen kanske det passar med ett parti boule på vår grusplan framför herrgårdsbyggnaden.

 

För mer information kontakta bokning@hallsnas.se