Mindfullness med skogsbad

Unna dig själv en avkopplande och återhämtande helg i de fantastiska omgivningarna kring Hällsnäs. Efter att du checkat in fredag eftermiddag får du njuta av badtunna och känna hur musklerna slappnar av när du kan släppa vardagens alla krav och måsten.

I paketet ingår:
– Övernattning i del av dubbelrum
– Fri parkering & wifi
– Fri tillgång till ute-och innegym
– 2-rätters middag ”Kockens Val”
– Härlig frukostbuffé
– Skogsbad

Pris från: 1640 kr/person

Incheckning: från 15:00
Utcheckning: senast 11:00

Bokningsperiod: 8-9/4 2022

Vad är Skogsbad?
Skogsbad innebär inte att bada i en sjö, utan att långsamt och uppmärksamt låta naturens dofter, ljud, ljus och känselintryck lugna ner kropp och hjärna.
Efter en kort teori inleder vi med en enkel guidad meditation. Därefter rör vi oss långsamt och under tyst uppmärksamhet på främst stigar i den vackra skogen kring Hällsnäs (ca 3 km). Du lägger märke till hur spända axlar slappnar av och hur stressnivån sjunker. Vi stannar till för att i enkla övningar som passar alla oavsett förkunskaper rikta uppmärksamheten mot våra olika sinnesintryck (känsel, hörsel, syn och doft/smak) för att vara här och nu, i ögonblicket, vilket lugnar ner kroppen och ger hjärnan återhämtning från vardagens stressande intryck och krav.
Vi lämnar vårt vanliga ”göra-mode” för att istället fokusera på att bara vara. Du känner doften av mossa och hör bäckens porlande. Du förundras av naturens alla nyanser och kanske känner grässtråt under foten. Avslutningen bjuder på skön egentid och möjlighet för reflektion