À la carte med råvaror från det svenska köket

I vår restaurang på Hällsnäs serverar vi à la carte från 17.00 på kvällarna. Vår à la carte-meny är varsamt komponerad efter säsong av vår matkreatör Thomas Sjögren, vinnare av Årets kock 2015, och vår köksmästare Ola Wallin, silvermedaljör av Årets kock samt vinnare av Nordiska mästerskapen. Råvarorna är utvalda med stor noggrannhet och fingertoppskänsla och kommer i huvudsak från lokala odlare och gårdar.
I vår restaurang i herrgårdsmiljö serverar vi lyxiga middagar med hjärtat i det svenska köket. Välkommen på en à la carte som du sent kommer glömma!

Á la carte

Serveras måndag – lördag 17:00 – 20:00

Förrätter

Halstrad Pilgrimsmussla
Serveras med svamp från Östragärde gård, ljummen svampbuljong samt skum på brynt smör & citron
199 kr

Tillägg tryffel 69 kr

Marinerad Hälleflundra
Serveras med koriandercréme, syltad shiitake, sesamfrön, polkabetor samt ponzu på vit soya & yuzu
189 kr

Hackad Dovhjort
Serveras med variation på pumpa, dragoncréme, skottsallad samt müsli på rotfrukter & rostade frön
189 kr

Varmrätter

Rosastekt Anka från Munkaljungby
Serveras med smörrostade rödbetor, bakad svamp med confiterat lår, röd endive samt svarta vinbär & rostad anksky
339 kr

Bakad Torskrygg
Serverad med rökt och långbakad fläsksida från Vindeln, hjärtmusslor, variation på kål samt skummig sås på mussla & fläsk
289 kr

Gratinerad rödtunga
Serveras med nattbakad rotselleri, citronkokt purjolök, rostat bovete samt rostad kycklingveloté
319 kr

Ångkokt ”kålknyte”
Serveras med brynt och bakad portabello, krasse, vintertryffel samt svampbuljong
269 kr

Ost

Den hvide dame
Serveras med lönnsirapskex citronverbena, päron samt rostad vallmo
79 kr

Dessert

Varma syltade hjortron
Serveras med créme på dulche & messmör, kärnmjölkssorbet, maräng & björkolja
139 kr

Blåbärssemifreddo

Serveras med mandelmazarin, lemoncurd, rårörda blåbär, saltrostade mandlar & rålakrits
129 kr

Sticky toffee pudding
Serveras med tonkabönskaramell, lingon & lagerbladsglass samt syltad fänkål
139 kr

4-Rätters Meny

Marinerad Hälleflundra
Serveras med koriandercréme, syltad shiitake, sesamfrön, polkabetor samt ponzu på vit soya & yuzu

Hackad Dovhjort
Serveras med variation på pumpa, dragoncréme, skottsallad samt müsli på rotfrukter & rostade frön

Bakad Torskrygg
Serveras med rökt och långbakad fläsksida från Vindeln, hjärtmusslor, variation på kål samt skummig sås på mussla & fläsk

Syltade hjortron
Serveras med créme på dulche & messmör, kärnmjölkssorbet, maräng & björkolja

Tillval av ost 49 kr

599 kr/person
gäller endast för hela sällskapet

6-Rätters Meny

Marinerad Hälleflundra
Serveras med koriandercréme, syltad shiitake, sesamfrön, polkabetor samt ponzu på vit soya & yuzu

Halstrad Pilgrimsmussla
Serveras med svamp från Östragärde gård, ljummen svampbuljong samt skum på brynt smör & citron

Hackad Dovhjort
Serveras med variation på pumpa, dragoncréme, skottsallad samt müsli på rotfrukter & rostade frön

Gratinerad rödtunga
Serveras med nattbakad rotselleri, citronkokt purjolök, rostat bovete samt rostad sky smaksatt med krasse

Rosastekt Anka från Munkaljungby
Serveras med smörrostade rödbetor, bakad svamp med confiterat lår, röd endive samt svarta vinbär & rostad anksky

Vaniljsemifreddo
Serveras med mandelmazarin, citroncréme, rårörda blåbär, saltrostade mandlar & rålakrits

Tillval av ost 49 kr

799 kr/person
gäller endast för hela sällskapet

Dryck

Boka bord