á la carte med råvaror från det svenska köket

Vår ambition är att varje måltid i vår restaurang ska vara en upplevelse i sig. Våra råvaror är noga utvalda och maten tillagad
med både hjärta och själ. Vår köksmästare arbetar ständigt med att komponera nya spännande menyer för kommande säsonger.
Med fingertoppskänsla och finess väljer vår kökspersonal ut råvarorna som används i vår restaurang, ofta och gärna
lokalt förankrade. Vi har med en egen örtodling ambitionen att bli helt självförsörjande på örter.
Filosofin med maten är att det ska vara vällagat med enkla smaker som sedan får serveras i en luftig och härlig atmosfär.
Maten är komponerad av vår matkreatör Thomas Sjögren som år 2015 vann den prestigefulla tävlingen Årets kock samt
köksmästare Veronica Ojde & Charlie Hertzman

I vår restaurang Sjö serverar vi lyxiga middagar med hjärtat i det svenska köket. Välkommen på en à la carte som du sent kommer glömma!

kvällsmeny

Vår välkomponerade kvällsmeny serveras måndag – lördag från kl 18:00
Varmt välkommen!

Förrätter

Tartarpåoxe
Dragonkräm, picklad silverlök & pommes allumettes
185:-
Hälleflundra
Inkokt shiitake, gulbeta, brynt smör, ingefärskräm & ponzu
185:-
Kantarell
Stekt majs, kantareller, krondill & marcona mandlar
175:-

Varmrätter

Platdujour – Dagspris

Grillat lamm
Marinerade tomater, spetskål, brynt grädde, potatispuré samt steksky
295:-

Ängamat
Primörer, örtkräm, vasslesås smaksatt med kallpressad rapsolja
255:-

Dessert

Lagerbladsglass
Varma blåbär, lemon curd, madeleinekaka & havreknäck
125:-
Kaffegodis
Från kampanilen
45:-

~Fyrarätters specialkomponerad meny~

Hälleflundra
Inkokt shiitake, gulbeta, brynt smör, ingefärskräm & ponzu

Krabba

Skum på brunkrabba, krondill, kantareller, majs & marcona mandlar

Grillat lamm

Spetskål, marinerade tomater, brynt grädde & steksky

Lagerbladsglass

Varma blåbär, lemon curd, madeleinekaka & havreknäck

Menyn gäller för hela sällskapet 645 kr
Vinpaket 545 kr
Exklusivt vinpaket 895 kr
Vid eventuella allergier, prata med er servispersonal

För att försäkra dig om en plats i restaurangen rekommenderar vi er att boka bord.